App signaLEREN bij laatste drie voor Gehandicaptenzorgprijs 2018

02-10-2018
Drie technologische innovaties zijn nog in de race voor de Gehandicaptenzorgprijs, waaronder Koraal's app signaLEREN,de kindergebaren-app en het digitaal programma voor psycho-educatie ‘Ziejewel’. Op maandag 12 november maakt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) bekend wie de winnaar is van de Gehandicaptenzorgprijs 2018 op de Kennismarkt in de Jaarbeurs Utrecht.

De uitreiking belooft een inspirerende, feestelijke bijeenkomst te worden onder leiding van dagvoorzitter Frank Bluiminck. De winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2018 ontvangt een geldbedrag van €10.000 euro. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk, beschikbaar gesteld door Triodos Bank.

Programma
13.00 uur          Ontvangst
13.30 uur          Welkom en opening door VGN
13.35 uur          VG innovators Jethro Hardeman en Suzanne Verheijden vertellen over het belang van innovatie                          en de resultaten van de VG Hackaton.
13.50 uur          Drie genomineerden Gehandicaptenzorgprijs 2018
14.15 uur          Uitreiking prijs
14.30 uur          Afsluiting

Jury
De winnaar wordt dit jaar gekozen door een vakjury en een jury van ervaringsdeskundigen. De vakjury bestaat uit prof. dr. Martin Boekholdt (voorzitter Stuurgroep Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg), dr. Aly Waninge (lector bij Hanze Hogeschool), prof. dr. Marian Jongmans (hoogleraar aan de Universiteit Utrecht), Marieke Braks (VGZ), dr. Liesbeth Sjoukes (arts voor verstandelijk gehandicapten) en Pouwel van de Siepkamp (voorzitter KansPlus). Danny Verstallen en Henriëtte Sandvoort namens de LFB vormen de jury van ervaringsdeskundigen.

Aanmelden
Wil jij aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2018? Meld je aan via dit aanmeldformulier. Het bijwonen van de prijsuitreiking is kosteloos.

Kennismarkt
De uitreiking van de gehandicaptenzorgprijs is onderdeel van het programma op de Kennismarkt. De Kennismarkt wordt georganiseerd door Reinaerde en Kennisplein Gehandicaptensector in samenwerking met de VGN.

Het is ook mogelijk om het volledige programma van de Kennismarkt bij te wonen. De hele dag vinden er inspirerende workshops plaats, out-of-the-boxsessies en pitches. Daarnaast krijg je inzicht in de laatste innovatietrends en maak je kennis met creatieve start ups. Echter er zijn wel kosten verbonden aan het bijwonen van het gehele dagprogramma. Meld je hier aan.

Kennisbeleid
Dit jaar organiseert de VGN voor de zevende keer de Gehandicaptenzorgprijs. In het kader van haar kennisbeleid wil VGN gehandicaptenzorginstelling stimuleren tot kennisontwikkeling en kwaliteitsverbetering belonen om de kwaliteit van het leven van mensen met een beperking te vergroten.

Deel deze pagina op