Meedoen is voor iedereen: participatie in optima forma bij Uniek

21-01-2019
Uniek Marieke Dresen
Vorig jaar vierde Uniek in het centrum van Maasbracht zijn 10-jarig bestaan. Een memorabel moment in de Midden-Limburgse havenplaats, want de lunchroom, c.q. cadeauwinkel en atelier is in de jaren een geliefd begrip geworden in Maasbracht en omgeving. Marieke Dresen (21) uit Weert werkt al twee jaar drie dagen per week bij Uniek. Ze ziet haar beschermde werkplek vooral als een opstap naar een betaalde baan. Ferm: “Ik wil werken voor mijn centen.”
Uniek Marieke Dresen

Marieke hecht grote waarde aan zelfstandigheid. In haar werk en privé thuis in haar woongroep. Daarom werkt ze bij Uniek graag achter de kassa: “Dat kun je alleen doen”. Het bedienen van klanten in de lunchroom geeft haar ook plezier. Ze houdt van het contact met de klanten, zeker als deze ook nog eens speciaal naar haar vragen. “Ik vind het leuk om een praatje te maken met de mensen en vraag meestal hoe het gaat. Natuurlijk is het fijn als de mensen ook belangstelling voor mij tonen: ik wil gezien worden.”

Koraal startte tien jaar geleden met het concept van Uniek aan de markt in Maasbracht. Dagbesteding in de vorm van een beschermde leer- en werkomgeving. Werkbegeleider Desirée van Lottum is er al vanaf het eerste uur bij. Zij ziet dagelijks hoe het werk bij Uniek de deelnemers laat groeien en hoe het dorp Uniek – lees de mensen – in het hart heeft gesloten. “Aanvankelijk was het contact nog wat stroef, maar vrij snel daarna is een mooie en warme band tussen Maasbracht en Uniek ontstaan. Wij staan midden in de maatschappij en zijn hier niet meer weg te denken.”

Volledig artikel
Klik hier om het volledige artikel over Marieke te lezen

Deel deze pagina op